Szótár

2017. november 26. - Deep State

Házi lexikonunk:

Nemzeti-populista-kleptokrácia = Azt az államrendszert és államberendezkedési formát, melyben az országvezetés a közjólét hamis látszatát célzó rendelkezésekkel szerez népszerűséget magának és látszólag a nemzet érdekeit szem előtt tartva kormányoz, ám valójában egy szűk, kiváltságos hatalmi elit és oligarcha-kör számára biztosítja a közpénzek, erőforrások és állami bevételek jelentős részét, nemzeti-populista-kleptokráciának nevezzük.

Vezérközpontú nemzeti-populista oligarchizmus = Az előzőekben meghatározott rendszer kiegészítve a vezér-központúsággal és az oligarcha berendezkedés fontosságával.

Trollolyan hozzászóló, aki ugyan nagy aktivitással kommentel a blogok alatt, de célja nem az adott posztban szereplő tartalom konstruktív megvitatása, hanem a blogger besározása, a téma relativizálása, a poszt lehúzása és valamilyen politikai csoport segítése, a velük ellentétes oldal minden áron való tönkretételével, hitelrontásával. 

Kormánypárti média = A kormánypropaganda dogmáit (megkérdőjelezhetetlen mantráit), üzeneteit és elveit ismételgető, magyarázó és súlykoló médiafelületek összessége. Például: M1, tv2, Echo TV, Magyar Hírlap, Magyar Idők, Lokál, Ripost, Origo.hu, PestiSrácok.hu, 888.hu, Heti válasz, Mandiner, Spíler blog

Ellenzéki média = A kormánypárti dogmáktól, jelszavaktól és üzenetektől eltérő megközelítések felületei. Például: 444.hu, Népszava, Magyar Narancs, zoom.hu, Index, ATV, Propeller.hu, Átlátszó, 24.hu, B1 blog, GépnarancsNyugatifény

A bejegyzés trackback címe:

https://forumcuria.blog.hu/api/trackback/id/tr6713393711