Formálódó új megoldás a Fidesz legyőzésére

2017. november 22. - Deep State

Közelednek a 2018 áprilisi választások, már kevesebb, mint 5 hónap van hátra addig a bizonyos tavaszi vasárnapig, amikor Magyarország választópolgárainak döntést kell hozniuk hazájuk jövőjéről. A végeredményt persze előre senki sem tudja, ám a közvélemény-kutatások teljesen egyértelműen azt jelzik, hogy a Fidesz aránylag sima fölénnyel nyeri majd ezt a választást is. A pártok egy része úgy tűnik ezt elfogadja és vagy csupán tisztes helytállásra "játszik" vagyis beéri annyival, hogy bejut a parlamentbe, vagy az ellenzéken belül vezető szerep biztosításáért küzd csupán (de a győzelemről esélytelensége okán lemond).

Ugyanakkor akadnak olyan pártok is, amelyek még próbálnak valamiféle megoldást találni a Fidesz legyőzésére. Ilyen a Jobbik is, mely érezhetően épp irányváltást hajt végre. Vona Gábor 2003 -ban megalakult szélsőjobboldali pártját 13-14 éven keresztül egy konzervatív-nemzeti-radikális értékrend és világszemlélet jellemezte, melyhez erős antiszemitizmus, cigány-gyűlölet, EU ellenesség, illetve anti-globalista rendpártiság kapcsolódott. A Jobbik gyorsan erősödött, elérte a 15-16% -os támogatottságot, ám itt 2016 -ban megrekedt és mostanra is csak maximum 17-18% -ig tudott fejlődni. Ez azonban nagyon kevés Orbán legyőzéséhez. Ekkor jött az irányváltás elhatározása (cukiság-kampány), vagyis a néppártosodás felé történő elmozdulás.

Közben a baloldalon is lezajlott a közvélemény-kutatási eredményekből kiolvasható tanulságok leszűrése: a régi ellenzék (MSZP, DK) a Fidesszel szemben álló táboron belüli vezető szerep megszerzését tűzte ki célul, míg az új ellenzék (LMP, Együtt-PM, Momentum) aktív küzdelembe kezdett a választók meggyőzéséért. 

A magyar politikai tér ötrétegűvé vált, hiszen a kormánypárti szavazók, a szélsőjobboldaliak, a régi baloldaliak, az új ellenzékiek és a bizonytalanok mind jelentős bázisú csoportokká váltak. Ebből a sajátos megosztottságból pedig idővel megkezdődött két pólus, a szélsőjobb és az új ellenzék közeledése egy harmadik réteg, a bizonytalanok megnyeréséért (és természetesen Orbán legyőzéséért). A Jobbik felismerte: ha néppártosodásba kezd, vagyis nem hangoztatja antiszemita, fajgyűlölő, Európa-ellenes elveit, akkor az 5 pólusból három táborból is szerezhet magának szavazókat, vagyis a bizonytalanok közül, a régi baloldaltól és az új ellenzéktől. Vona Gábor tehát megkezdte a "Jobbik csatahajó" elkormányzását eredeti nyomvonaluktól és közeledését a balliberális táborhoz. Ennek volt jele a közelmúltban több esemény is:

  • részvétel egy balliberális vitaesten a "Szeretem Magyarországot" klubban
  • beszélgetés Rangos Katalinnal a Spinóza Színházban, balliberális közegben (november 16-án)
  • nyílt levél Vona Gábor saját FB oldalán a baloldaliakhoz arról, hogy szavazzanak rá

Ezek a lépések persze mind a Jobbik szélsőségeseinél, mind a demokratikus ellenzék értelmiségi holdudvarában erős kritikai hangokkal is találkoztak (Tiltakozott például Gerő András történész, nyílt levélben és Tódor János újságíró Lendvai díja visszaadásával, melyet épp a Spinóza Színházban vett át.) A két, korábban kifejezetten ellentétes felfogású oldal: a radikálisok és baloldaliak sajátos közeledése egyértelműen különleges és egyedi fejlemény a magyar politika-történetben. Ám számtalan kérdést is felvet:

  • mennyire őszinte és tartós a Jobbik irányváltása, vagyis megtartja e később is néppárti jellegét, háttérbe szorítva a rá korábban nagyon is jellemző idegen-gyűlöletet, sovinizmust és EU ellenességet?
  • szakadást okozhat e a Jobbikban a régi, szélsőségesen radikális tábor ellenkezése az irányváltással szemben?
  • elérhető e, hogy a balliberális szavazók a Jobbikra adják voksukat?

Ha az első kérdésre NEM a válasz, akkor a Jobbik csak átmenetileg mutatja másnak magát és ha esetleg győzne a választásokon, nagyon is számítani lehetne újbóli radikalizálódására. Ehhez kapcsolódik a harmadik kérdés is, hiszen a balliberális szavazótábor, melyet legalább 1-1,5 milliósra becsülnek éppen ettől félve nem mer Vonáékra voksolni. Ami az esetleges szakadást illeti: ennek egyelőre nem látszódnak jelei, de mégis benne lehet a kalapban egy ilyen fordulat is.

Egyelőre nem tudni, hogy a Jobbik és az új ellenzék (LMP, Együtt-PM, Momentum) összefogása, választási koordinációja megvalósul e, mert ennek most még csak előjelei mutatkoznak. Ha megtörténne a pártok szintjén, még mindig kérdésessé válna, hogy maguk a szavazók is megtennék e azt, amit pártjaik várnak tőlük (vagyis az átszavazást a Jobbikra). Ha ez maradéktalanul megvalósulna, akkor a Jobbik 15-18 százalékához az új ellenzék 12-13 százaléka adódna, ami így együtt akár 30% -ot is elérve már kétesélyessé tenné a választások kimenetelét (nem beszélve a bizonytalanok esetleges mozgósításáról).

Ami igazán nagy kérdés: VAN E ÉRTELME, ennek az egésznek? Lehetséges e olyan helyzet, melyben egy választásokat nyert Jobbik, a rá szavazó balliberálisok számára elfogadható kormányzást valósít meg, antiszemitizmus, EU ellenesség és ruszománia nélkül, az európai értékek megtartásával és a demokratikus szabadságjogok biztosításával? Ez gyakorlatilag a Jobbik eredeti arculatának teljes feladását jelentené, amit nagy naivitás volna feltételezni Vona Gábor pártjáról. Ha viszont mindez nem valósulna meg, akkor vajon Orbán leváltása után nem lehet, hogy cseberből vederbe esnének a balliberális, szociáldemokrata és ellenzéki szavazók? Sok a kérdés, de az elkövetkező 5 hónapban valószínűleg a legtöbbre választ kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://forumcuria.blog.hu/api/trackback/id/tr4413346903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legnagyobb hazai liberális 26 éve Orbán Viktor 2017.11.23. 14:42:11

Orbán Viktor 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé tagja és alelnöke volt. A mikor a liberálisokat szidják, akkor őt szidják főként. Ha a balliberálisokat, akkor meg pláne, mivel Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára is volt azt megelőzően.

Trackback: SOROS TERV az maga Orbán Viktor 2017.11.23. 14:41:50

Világnézetet, vallást, pártot, küzdő társakat, barátokat, politikai irányt váltani neki nem probléma. Persze sokan másoknak sem. Vona Gábornak - egykori tanítványának - például még nevet sem. (szül. Zázrivecz Gábor) Orbán Viktor szerintünk nemsokára ...

Trackback: Fedőneve Fidesz 2017.11.23. 14:41:35

Az ügynöklisták nyilvánosságra hozását természetesen volt és jelenlegi ügynökök és besúgók gátolják.

Trackback: Tisztességes Bírói Magatartásért mozgalom megalakult 2017.11.23. 14:40:21

Képen lévő személyek balról jobbra haladva: Iván Gábor IGe a Bírói Önkény Ellen mozgalom alapítója, vezetője. Szepesházi Péter reformbíró, Ravasz László volt volt reformbíró. Utóbbiak az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség mozgalom alapítói és ve...

Trackback: Ha ezt tényleg meglépi az LMP, akkor elég nagy segget csinál a szájából 2017.11.23. 14:06:38

Általában kerülöm a vulgaritást, de ez most nagyon kikívánkozott belőlem.  Az alaphír ugye az, hogy kilép az MSZP-ből Újpest országgyűlési képviselője, mert a DK-val kötendő alku értelmében nem indítanák újra. Egyrészt érthetetlen az MSZP döntése, his...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2017.11.23. 14:57:15

Céloz a szerző itt is az úgynevezett "európai értékekre". Rendben van, de előbb tisztázni kellene, pontosan mik ezek? Pillanatnyilag egyszerűen a baloldali-liberális pártok, szavazók által kedvelt eszmeiséget szokás alatta érteni, ami egyúttal ezt a fogalmat le is járatja. Szerintem például európai érték kell legyen az európai civilizáció, a zsidó-keresztény hagyomány- és kultúrkör tisztelete, vagy mondjuk az őshonos nemzeti kisebbségek önrendelkezési jogának biztosítása. Ilyesmikről ilyenkor nemigen esik szó.

ö...mikó? 2017.11.23. 14:58:55

@Fedor: Értem én, de inkább egy jobbik, mint a fidesz bolsevik maffia. Jobbik, ha elbassza, kicsit egyszerűbb lesz leváltani.

nookedli 2017.11.23. 15:04:47

Milyen hazug cikk már ez is! Nem az első, amely a Jobbikot hazugságokkal vádolja. Igen, a tagjai közt voltak akik jogosan utálkoztak a cigányokra vagy a zsidókra, de a pártnak sosem volt a filozófiája a gyűlölet! Amúgy meg az hogy mi a szélsőséges úgy kell meghatározni, ami a magyarok érdekeitől különbözik az szélsőséges. A cigányoknak kiutalt több mint ezer milliárd Ft az adónkból, vagy a zsidó temetők felújítására és zsinagógák felújítására az adónkból kiutalt milliárdok nem a mi érdekeinket képviselik, sőt sértik azt, tehát szélsőséges az a párt, amely támogatja ezeket a nem magyar érdekeket. Mivel a média ezek kezében van és úgy irányítják az embereket ahogy a kedvük tartja, emiatt a buta birkák is bégetik, hogy az a szélsőséges, aki nem szereti és nem támogatja az utolsó filléréig a cigányt és a zsidót. Meg lehet nézni az elmúlt 50 év médiáit, kik írták az újságokat, kik beszéltek a rádiókban, milyen énekeseket engedtek karriert csinálni, kik vezették és vezetik a TV műsorokat, mondják be a híreket. Nem sok van, amelynek szép magyar neve lenne. Kivlov kérdezi, miért lenne jobb leváltani a fityiszt? Emiatt amit írtam, mert ez hazaárulás. A másik a végtelen korrupció, amit meg kell állítani. Mára több ezer milliárd Ft adónkat és eu támogatásunkat lopta el a fityisz.

Deep State 2017.11.23. 15:05:04

@Sir Galahad: A 2000-es Alapjogi Charta pontosan leírja mik azok az európai értékek. Itt megnézheted mi tartozik ide: eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=celex%3A12012P%2FTXT

Sexual Harassment Panda 2017.11.23. 15:07:45

@nookedli: pl az Eu-s zászló égetésétől eljutottunk az Euró vevezetéséig kb 5 èv alatt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.23. 15:08:43

@Sexual Harassment Panda:

Ha az LMP tovább távolodik a ballibáktól, s nem szövetkezik a Momentummal, még esetleg hajlandó vagyok meggondolni magamat, s a Fideszre befogott orral szavazás helyett az LMP-re szavazni befogott orral.

nookedli 2017.11.23. 15:11:06

@Sir Galahad: A zsidó mióta európai? Közel keleti, vagy még inkább kazári, ugyanis a palesztinok az igazi sémi népek. A mostani zsidóságnak a génjeiben nincs a sémi népekre jellemző gén. Sokkal több bennük a kazári. Olvass utána. Ezeket a cikkeket nem emelik ki főleg az ilyen liberális oldalakon. De rengeteg dolog van még amiről az emberek nem tudnak. Mi a zsidó kultúra? Miattuk robbant ki a 2. vh. Németországot a mocsokba és szegénységbe taszították mielőtt megtisztították és nem a nácizmus vagy rasszizmus vagy trappistizmus beszél belőlem, hanem az, hogy utána olvastam nyitott szemmel és füllel tájékozódom. Tény, sőt már sorozatban is bemutatják a mocskot, ami Berlinben volt a 20-as években a Babylon Berlin c. sorozatban, illetve a 70-es évek New Yorkjáról szóló Fülledt utcákban bemutatják, hogy a zsidók hogyan használták ki mások gyengeségét, pénzéhségét a szexipart hogyan virágoztatták fel a saját meggazdagodásukra és perverzióik kiélésére. A most kirobbant zaklatási hullámban pontosan hány vádlott van? Mind zsidó! Sok vádló nő is az. Tényeket kell nézni és nem a mézes mázas hazugságokat. Ismétlem nem utálom ezeket az elemeket, sőt nem is nézem le őket, csak megtanultam távol tartani magam tőlük, mert már volt károm belőle, hogy kíváncsiságból közel engedtem magam hozzájuk. A cigánybűnözés is tény, alátámasztja a statisztika, vagy akár a televízió is, ahol bár kisatírozzák a fejeket, de mindig látszik, hogy a kézfej barna.

Sexual Harassment Panda 2017.11.23. 15:12:49

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nekem az baszta vlbe a kaput, hogy szövetkeznének a jobbikkal.
Mellesleg nem értem, a jobbik minek akarja bevezetni az eurót, ha ki akarnak lépni az Eu-ból?

room_101 2017.11.23. 15:14:36

4 év után mindenkit le kell váltani, mert újrázáskor túl nagy lesz az arcuk. Akik meg eredményesen bedolgozták magukat a korrupcióba, szenvedjenek csak meg újra a benyalás kínos feladatával.

Sir Galahad 2017.11.23. 15:16:54

@Deep State: Igazad van, lehet ez alatt a fogalom alatt érteni azt is, amit az Alapjogi Charta rögzít. Ha ezt vesszük alapul, akkor ideje frissíteni, hiszen az elfogadása óta azért eltelt némi idő.

Sir Galahad 2017.11.23. 15:18:17

@nookedli: Nem a zsidókra, hanem a zsidó-keresztény kulturális hagyományokra gondoltam.

jolka40 2017.11.23. 15:18:38

@nookedli: Pl. a nokedli sem ősmagyar szó:-)

2017.11.23. 15:21:12

@nookedli: ja, az angol parlamentben is csupa zsidó ül....

2017.11.23. 15:24:36

@nookedli:
Nyilván. Sőt, az alkohol tilalom idején is!
De a magyar tudományos elitben is! Elvették tőlünk a tudományos önbecsülésünket! Hogy van az, hogy világhírű feltalálóink java zsidó?

nookedli 2017.11.23. 15:30:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: Úgy, míg a magyar parasztemberek húzták az igát és nem volt idejük feltalálni, sőt ha feltaláltak valamit, azt elvettet a gazdájuk vagy akár egy zsidó a faluban, addig a zsidók sosem dolgoztak. Kereskedtek, vagy kicsalták mások vagyonát, hiszen ők a kazári nemesség nem a munkának él, ők a (sátán által) kiválasztott nép, hogy uralkodjanak mások felett! Több cikkben is említik a zsidó feltalálókat, hogy ellopták az ötleteket, akár Einsteinről is beszélhetünk. Nem mondom, hogy minden zsidó gonosz, de nekik más az értékrendjük, mint nekünk és ez nem változott az elmúlt évezredekben sem. Pont olyanok mint az iszlamisták.

nookedli 2017.11.23. 15:38:53

@Sir Galahad: A zsidó-keresztény főleg így előre írva a zsidót mit sugároz? Ez a katolikus egyház, amely a zsidókat elfogadtatja a nizzai zsinat óta, mikor is összeültek a rabbik, hogy előállítsanak egy olyan vallást, amellyel irányítani tudják a világ népeit és ez a vallás őket szolgálja. Eladták a római birodalomnak, hogy majd ez a vallás fogja összetartani rá néhány évre összeomlott a birodalom, a vallást tovább terjesztették. Többször is több százezer vagy millió embert kiirtottak eme vallás nevében, gondoljunk a boszorkányüldözésekre, sámánok üldözésére. Nem hiszek ilyenekben, de úgy gondolom, ha létezik sátán, akkor jahvenek hívják. Ő a báránybőrbe bújt farkas. De lehet nem is létezik, hanem jahve a zsidóság lelkülete. Könnyebb egy istenre fogni, ha le kell mészárolni tíz másik népet az ószövetségben, mint azt leírni, hogy azért irtottunk ki más népeket a vándorlás során, mert elvehettük vagyonaikat, megerőszakolhattuk asszonyaikat, rabszolgának állíthattuk be férfijaikat és gyermekeiket, így nekünk nem kellett dolgoznunk.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.23. 15:40:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha nem gondolnám, nem írnám.

Fideszes haverjaim szokták nekem mondani "te nem fideszes vagy, hanem anti-ballib", s ez így igaz.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.23. 15:42:08

@nookedli:

Megártott neked Dan Brown műveinek túl alapos tanulmányozása...

1ghost 2017.11.23. 15:44:54

"Ez gyakorlatilag a Jobbik eredeti arculatának teljes feladását jelentené, amit nagy naivitás volna feltételezni Vona Gábor pártjáról"

Nincs ezzel semmi gond, ha az arculatválasztás jó irányba történik.

A fidesz is teljes arculatváltáson ment keresztül: liberálisként, becsületes polgári demokratikus pártnak indultak, oszt egy velejéig korrupt, tolvaj, az ország kifosztására szerveződött bűnszövetkezet lett mára belőlük, akik a legutáltabb párttá váltak az országban.

Na az ilyen arculatváltás a gond! Világos?

Sir Galahad 2017.11.23. 15:56:08

@nookedli: Ne haragudj, de amit itt összehordtál, azzal nem tudok mit kezdeni.

nookedli 2017.11.23. 15:57:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: A magyar parlamentben, sőt a fideszben is nagyrészt. Látjuk, hogy maximálisra pörgetik a korrupciót és a hazaárulást.

high up! 2017.11.23. 16:12:51

@Sexual Harassment Panda: "Jövőre valszeg befogott orral szavazok a Fideszre listán,"

Így kell! Ha befogjuk az orrunkat és így ugrunk bele meghemperegni a szarba, akkor tulajdonképpen nem is lettünk szarosak. Hádenem?

FOLYTASSUK!

Deep State 2017.11.23. 16:15:49

@1ghost: a pozitív irányú arculatváltás természetesen rendben van, de a poszt inkább arra utal, hogy nem fog AKKORA mértékű arculatváltást végrehajtani a Jobbik, mint amekkorában most a balliberális tábor egy része hisz. Az a félő ugyanis, hogy Vonáék mutatnak most magukról egy megjátszott, fals képet, a balliberális szavazók megnyerése érdekében, aztán ha győznek, visszatér majd az eredeti felállás. Hogy miért: mert ILYEN NAGY változás nem hihető. Egy alapvetően antiszemita és EU gyűlölő pártból nem lehet egyik napról a másikra európai néppárt, mely békességre törekszik Európával. A Jobbik Putyinban hisz és az oroszokban, gyűlöli a zsidóságot és az EU -ból való kilépés az egyik fő célja. Legalábbis 14 éven keresztül ezt nyomták orrba-szájba.

blah 2017.11.23. 16:16:23

kurvára el vagy tévedve haver. ha annyira párthívők lennének a korábban balra szavazók mint gondolod akkor most az mszp még pariban lenne a fidesszel, vagy akár ha összeadnád a baloldali pártok szavazóit az a szám lenne pariban vele. amit fel kéne már fogni, hogy a politika nem foci, az nem úgy működik az értelmesebbje számára, hogy ha egyszer fradista voltam akkor soha napján lilák. ha vona azt ígérné, hogy orbánt eltemeti egy erdőbe választást nyerne. na ennyit arról, hogy volna e értelme leváltani orbánt.

legyetek 2017.11.23. 16:17:03

@room_101: Jó ötlet. Akkor választások sem kellenek. Egyszer az egyik, legközelebb a másik. Abszolút demokratikus.

high up! 2017.11.23. 16:17:59

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Fideszes haverjaim szokták nekem mondani "te nem fideszes vagy, hanem anti-ballib"

Nem, nem, te nem anti-ballib vagy, hanem a szentpétervári dezinformaciós internet trollgyár alkalmazottja. Mondjuk jól jön neked az a pár rubel a bulgár minimálbéred mellé, kmert amúgy az illiberált sikerektől már rég éhenhaltál volna.

FOLYTASSUK!

Deep State 2017.11.23. 16:21:05

@blah: ígérni éppen ígérheti, hogy lenyomja Orbánt, meg eltemeti, attól még k*rvára nem nyer választást. Vona ígérte ezt már korábban is, 2010 -ben meg 2014-ben is aztán mégsem lett semmi, csak behúzták előbb a 16, majd a 20% -ot.

high up! 2017.11.23. 16:23:01

Birkák, Stadler jelképével alapítsátok meg az AKASZTÓ pártot.
A bíróság nem tud belekötni mert helységnevet nem lehet etikátlannak és félelemkeltőnek kikiáltani, főleg nem nömzöti magyar értékmegőrző helységneveket.

Viszont a rezsicsökkentett IQ-jú 90%-nyi Átlaghülyemagyar el fogja könyvelni hogy végre itt egy párt amelyik végre akasztaná a fidesz tolvaj maffiát. Egy pár hetes országjárás után már ennek a pártnak lenne kétharmada.

FOLYTASSUK!

Deep State 2017.11.23. 16:24:43

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Birca ..... te egy egyszerű oroszoknak dolgozó nyugat ellenes troll vagy. Putyinista. De érdekes médiaszereplő is egyben. Megtestesítesz valami a mai magyar közállapotokban: a ruszomán keleti orientációt és a történelmi múltba fordulást. Sajnos szélesedő réteg gondolkodik hasonlóan. (Jobbikosok egy része is). Én úgy hívom ezt: történelmi szuiciditás.

elvis56 2017.11.23. 16:26:31

Minde hogy ki.Csak a 150 cm-s volt KiSZ titkár NE.

blah 2017.11.23. 16:32:57

@Deep State: ne a sarkított példából indulj már ki... hanem abból, hogy lenne értelme leváltani. vagy szerinted vona visszatérne az oroszokhoz dörgölőzős, eu ellenes, rasszista stb. retorikához amikor nem azzal nyert választást? vagy a fidesz visszaváltozott liberálissá? ezek politikusok, aki tegnap még náci volt és holnap liberálisként nyerhet választást az ma megtagadja tegnapi énjét. a választók meg arra szavaznak akik a nekik tetsző dolgokat ígérik, és ha ma néppártra van igény akkor vonából néppárti lesz. a fidesz mára bebizonyította, hogy ők az ostobák egyháza, már mindet magukhoz vonzották. a többi kisebb párthívőt leszámítva van még kb 5 millió szavazó amiből lehetne válogatni egy épkézláb koncepcióval, és ha megnézed a korábbi baloldali irányt a fidesz imádkozó kommunistáihoz képest valójában az mszp nagyon is jobbra helyezkedett el onnan nézve.

nookedli 2017.11.23. 16:39:09

@Sir Galahad: Mert nem vagy tájékozott, nem olvasol utána.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.23. 16:46:21

@high up!:

Már megint saját magadból indulsz ki, boldog Soros-trollom...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.23. 16:48:49

@high up!:

Jövőre protesztszavazás lesz. Befogja a nép az orrát, s leszavaz bárkire, csak ne a te gazdáid kerüljenek ismét kormányra.

vaffanculo 2017.11.23. 16:49:39

Hogy érdemes-e leváltani Orrbánt? Ez komoly kérdés? Egy ilyen tetű rabló maffiát még kormányon kellene tartani?

blah 2017.11.23. 16:50:27

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: kár a gőzért, feltűnően ugyanazt nyomod mint az orosz trollok és egész nap itt baszod a rezet.

alfacharlybravo 2017.11.23. 17:07:06

@1ghost: Kedves szellem1 ha így néz ki a kifosztott ország és nem úgy ahogy Libajnai ránk hagyta, akkor én a kifosztást választom a boldogító uzsorás seggnyalás helyett.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.23. 17:10:04

@1ghost:

Lássuk a valóságot!

A Fidesz 1988-ban az amerikai követség és Soros pártjaként indult, ahogy idősebb testvére az SZDSZ is, de a Fidesz még nyugtanyalóbb volt, mint az SZDSZ, mert a korai SZDSZ-ben még volt más is, nem csak a korai Fidesz féle ultraliberóprogresszív baromság.

Aztán Orbán rádöbbent, hogy hülyeség az egész, s kezdett változni. Még ma se érte el az ideális szintet, de már most is ő az. aki immár kontinentálisan is szerepet játszik a nyugati rend elleni fellazításban.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.11.23. 17:11:13

A válasz egyértelmű.

Ma nincs értelme leválltani a Fideszt.

Nincs olyan ellenzéki formáció, mely hatékonyan és kompromisszum mentesen, tudna kormányozni.

Gyurcsányék meg taccsra teszik azt aki tudna.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 17:21:00

"Van-e értelme leváltani Orbánt?"

Hülye kérdés. Olyan, mintha azt kérdeznéd 1492-ben, hogy van-e értelme felfedezni Amerikát vagy 1989-ben, hogy van-e értelme falhoz állítani Ceausescu-t. Fogadok, hogy ezt az alcímet megint valamelyik túlbuzgó indexes idióta karcolta fel.

nookedli 2017.11.23. 17:24:52

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Ott kellett volna falhoz állítani horngyulát és a többi kommunista bűnöst, akik a kommunista rendszert átmentették. Ha ők nincsenek, most orbán sem lenne. Meg persze sorosnak és simicskának köszönheti orbán, hogy ott van ahol.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 17:25:59

@Ballib cenzúrázók réme 24: "A válasz egyértelmű.Ma nincs értelme leválltani a Fideszt."

Köszönjük, Emese!

"Nincs olyan ellenzéki formáció, mely hatékonyan és kompromisszum mentesen, tudna kormányozni. "

Ezt te nem tudhatod, de amúgy semmi közöd hozzá. Egy kis segítség: Orbánnál egy döglött ló is jobb. Ha más véleményen vagy, akkor hangoztasd a fideszes blogokon meg Tusnádbasznádon a románoknak, mert itt a kutya sem kíváncsi rád, troll.

torró 2017.11.23. 17:29:42

@high up!:
Természetesen, mindezt a demokrácia jegyében teljesen demokratikusan!, Mond csak! Akkor hol voltál amikor az előző tolvaj kormányt kellett volna így ijesztgetni? Ja! Hogy ilyen természetesen nem volt, nem volt korrupció sem, teljesen ártatlanok voltak.Menj te a p......a!

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 17:30:51

@nookedli: Beszélsz baromságokat. Ezeket nem Hornék, hanem az orosz maffia mentette át, kiegészülve a hazai olajszőkítőkkel.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 17:36:17

@torró: "előző tolvaj kormányt"

Ezekhez képest az előzőek mind ministránsfiúk. A buta parasztok egy bagó Tocsik-ügyért leváltották a szocikat anno, mint Fletót a 2008-as válság miatt. Ennek a cigónak meg lopni is segítenek kétharmaddal. Hajrá magyarok...

vaffanculo 2017.11.23. 17:39:52

@Ballib cenzúrázók réme 24: csak éppen senki nem beszél itt Kúrcsányról..

torró 2017.11.23. 18:01:38

magyaridok.hu/belfold/soros-hatmillio-dollarral-szallt-az-elozo-ep-valasztasokba-2481253/
Hatmillió dollárral szállt be Soros György a 2014-es európai parlamenti választási kampányba – legalábbis ez derül ki a DC Leaks hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentumokból. A Nyílt Társadalom megvalósulásáért harcoló amerikai tőzsdespekuláns jelentéstevői szerint a Fidesz és Orbán Viktor komoly veszélyt jelent, a magyarországi népszavazást pedig a demokratikus Európa megtorpedózásaként emlegették.
Két magyar politikus, a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamás neve is szerepel abban a dokumentumban, amit arról a 226 európai parlamenti képviselőről készítettek, akik a 2014 és 2019 közötti parlamenti ciklusban az amerikai tőzsdespekuláns érdekeinek megfelelően tevékenykednek, némi apanázsért cserébe. Az OSF (Open Society Foundations) 2014. november 4-én készített jelentése szerint Soros az EP-választásokra 6,16 millió dollárt költött, ebből úgynevezett ösztöndíjként 5,7 milliót adott ki.

Az OSIFE (Open Society Initiative for Europe) öt országot említ a választások szempontjából kiemelten fontos régióként: Franciaországot, ahol 28, Magyarországot, ahol 34, Görögországot, ahol 26, Olaszországot, ahol 31, és Hollandiát, ahol 29 szervezetet szponzoráltak. A kifizetések 77 százaléka kifejezetten a 2014-es választások kiemelt támogatására történt, a fennmaradó összeg az OSIFE „egyéb” kategóriájába sorolt kiadásait fedezte. Pikáns adalék, hogy a „HU Projekt”, vagyis a magyarországi támogatások összege a legmagasabb: az összköltség 29 százaléka."
Na olvassunk is!
NINCSEN SOROS TERV :DDDDD Tehát Gyuri bácsi csak úgy emberbaráti szeretetből milliárdokat szór el? Tényleg ezt hiszitek? Nincs több kérdésem!

vaffanculo 2017.11.23. 18:19:07

@torró: Magyar Időket olvasol? Nincs több kérdésem :)

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 18:19:52

@torró: Köszönjük, Rezsi Szilárd elvtárs. Van még valami sóder? Mennyi a troll bónusz mára, telik a reggeli hemendekszre, tüskére meg cigire?

"Tehát Gyuri bácsi csak úgy emberbaráti szeretetből milliárdokat szór el? Tényleg ezt hiszitek? Nincs több kérdésem! "

Tehát az Orbánod kormánya csak úgy emberbaráti szeretetből pénzeli a Soros bácsi elleni kampányt az én pénzemből és a többi adózó állampolgáréból? Ezt hiszed? Orvos látott már? Ebből a pénzből fizetnek téged is, hogy itt hazudj, Orbán-tálib?

Jericho 1 2017.11.23. 18:31:31

@torró: ... az amerikai milliárdosok nagyon gyakran adakoznak különböző, számukra anyagilag nem releváns dolgokra. Híres adakozók az amerikai színészek, vagy például Bill Gates is. Hat millió dollár ezeknek az embereknek aprópénz. Sorosnak egy lóf*sz összeg. Egyébként is hosszú évtizedek óta támogat demokráciáért dolgozó szervezeteket (Orbánék is kaptak tőle annak idején, amikor a rendszerváltáskor még ők tűntek demokratikusnak, a leköszönő komcsikkal szemben) Ha ezt vesszük, akkor Soros-terv már közel 30 éve létezik (1988 óta).

torró 2017.11.23. 18:33:43

:DDDDD Ti ugyan olyan hülyék vagytok mint én. Vagy ti nem ingyen ütitek a klaviatúrát? Nekem is kell egy kis szórakozás! Különben hidd el leszarom az összes politikust, mind egyforma. Én megéltem a Kádár alatt is meg most is. Nincs szükségem 2troll lóvéra". Én 70 évesen is még keresett mester vagyok. Úgyhogy megvan a saját véleményem, ha tetszik ha nem.

1ghost 2017.11.23. 19:20:11

@torró: Te retkes fidesztroll! Nickjeid tucatjain vagy itt a neten orrvérzésig védve a velejéig tolvaj, korrupt gazdádat, mindegy mit hazudsz ezügyben itt nekünk, hiszen folyamatosan bizonyítod, hogy egy ócska, gerinctelen fideszes bérhazudozó vagy.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 19:26:54

@Levisomnus: Híres adakozó a Simi is, nélküle a felcsúti vajda pártja szétesett volna, miután 2002-ben pofára esett. Nyolc évig kompenzálta ezeknek a striciknek, hogy nem tudtak lopni. Nyilván nem ingyen, egészen a G-napig.

@torró: "Én 70 évesen is még keresett mester vagyok."

Nem kell a sóder. Mesterkedj a mandineren, oda való vagy: hazudni bárki tud, de 70 évesen éghetne tőle az arcbőröd.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 19:36:29

@Levisomnus: "Ha ezt vesszük, akkor Soros-terv már közel 30 éve létezik (1988 óta)."

Jól látod. Akkor és most is, Soros bácsi a totalitarista és kommunista rendszerek megdöntéséhez nyújtott segítséget, amit az akkori KISZ-es bűnbanda el is fogadott, majd liberális kamuzásba kezdtek, mára meg Putyin kottájából játszanak. Magyarul, a Soros-terv azért kínos ezeknek, mert ma sem veszített az értelméből: ugyanúgy a kommunista és oroszbarát bandák ellen ténykedik (remélem sokáig).

Cycmen 2017.11.23. 19:39:17

A szokásos hogy lehet leváltani a Fideszt fixa ideán kívül azért sikerült jjól szóórakoznom!
Ilyet szólni hogy RUSZOMÁNIA !!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!! Blogger! Nagy vótá!

Cycmen 2017.11.23. 19:42:50

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: "Akkor és most is, Soros bácsi a totalitarista és kommunista rendszerek megdöntéséhez nyújtott segítséget, "

Faszt. Soros neve alatt a CIA befolyásolási manővereket hajt végre. Ha valaki nem tudná.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 19:46:19

@Cycmen: @torró: Gyenge vagy ma. Jöhet a következő nick, gyökér.

"Soros neve alatt a CIA befolyásolási manővereket hajt végre."

Jó, akkor húzzál Tusnádra és meséld el a székelyeknek. Csá!

Ben Franklin 2017.11.23. 19:57:56

Nem ilyen egyszerü, antiszemétizmusra most kevesebb az igény mert most nem a ballipsi zsidók lopnak mint a lippsi kormányokban.

Tehát ezért nem lehet ezzel egy bizonyos százalék fölé jutni.

Deep State 2017.11.23. 19:58:28

Dehogyíííís! A szemét Soros György a Szíriuszról titokban idelátogató UFO földönkívülieknek, a klingonoknak dolgozik, miközben összejátszik az izraeli Moszaddal és a CIA -val is, akik meg akarják dönteni az EU -t és Putyint is és lemérgezik az egész Földet láthatatlan mérgekkel, hogy csak a kínaiak legyenek az urak mindenhol, mert velük megegyeztek. Vak az, aki ezt nem látja! :-)

Mr. Waszabi 2017.11.23. 20:20:57

Szerintem akiben felmerül a kérdés, hogy van-e értelme az országot szétlopó s közben rákosista téveszmékbe taszító vezetést leváltani, nos, azt is le kell váltani, akármit is csinál. Nem igazán az a lényeg, hogy mennyire önkényes az aktuális magyar vezetés és emiatt milyen gyorsan tudja törvénnyé tenni holnapra a száraz disznószart is akár, hanem arról, hogy az ország s benne az élet végre normális irányba terelődjön. Láthatóan ez a téma Orbánnak és a KDNP-nek nem megy. Lehet, hogy az ellenzék hebehurgya, meg sokrétű, meg sok az ellentét közöttük, de ha egy parlamentbe kerülnek össze, akkor majd muszáj lesz konszenzusra jutniuk. Arról pedig nem érdemes vitát nyitni, hogy több normális dolgot, cselekvést ígérnek egyenként is, mint a Fidesz-KDNP összesen. Tehát váltani kell.

Ben Franklin 2017.11.23. 20:26:54

@Mr. Waszabi: Pénz kell, nem rizsa.

Orbánnál több pénzt egy politikus sem hozott a sima köznépnek. 1990hez képest amit vegyünk 100nak, ma 144 az egy keresőre jutó reálkereset.

Orbán 10 éve alatt, 2016ig, 44 százalékkal ment fel a reálkereset tehát a többi 16 év alatt átlagban nulla százalékot, évente.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Emellett, a 10 éve alatt az államadósság csökkent, tehát nem is felelőtlenkedett. Tehát a régi ellenzékre kereső emberek biztosan nem szavaznak majd.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 20:33:39

@Cycmen: Gyenge vagy, amúgy meg befostatok egy vénembertől. Mondd meg az orbánodnak, hogy boltolja le vele négyszemközt, mert ehhez a magyar népnek semmi köze. A magyarok nem ütnek öregembereket, csak a szoláriumozott bűnözők, mint a gazdád.
Bűnözőknek nincs helye a hatalomban.

Scott Tenorman Must Die 2017.11.23. 20:36:51

európai érték a baszk népszavazás megakadályozása, a szavazni vágyók ripityára verése, és az eu vezető politikusainak az összekacsintása?

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 20:38:15

@Ben Franklin: Leszarom, hogy mit hozott a népnek. Az a lényeg, hogy a fideszes bűnözők mennyit loptak az országtól. Ezért kell őket elkergetni, te meg mehetsz velük a börtönbe, ha úgy adódik, hiszen bűnpártoló vagy. Meg hazudsz. Húzz a székelyekhez, azoknak hantázz.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 20:40:47

@Scott Tenorman Must Die: Inkább az EU kacsintás, mint a fideszbűnözés. Van még kérdésed? Akkor keress egy fideszes kommunista blogot.

Deep State 2017.11.23. 20:44:57

@Cycmen: szerintem a röhejességről pont neked nem kéne itt nyilatkozni :P

Ben Franklin 2017.11.23. 20:49:11

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: 'Az a lényeg, hogy a fideszes bűnözők mennyit loptak az országtól. '

És ezt majd elhiszi valaki a 23 millió románozó menekültező ballibeknek.

Ben Franklin 2017.11.23. 21:26:04

@Sir Galahad: nincsenek zsidó-keresztény hagyományok, a zsidó és a keresztény olaj és víz

vajdasagi 2017.11.23. 21:55:38

@Fedor: Pedig én pl. nagyon is hajlandó vagyok esélyt adni nekik. Merthogy más kiutat nem látok. Nem lehet "cseberből vederbe esni", mert már a megmaradásunk a tét: kockáztatni kell. A túlmozgásos gyurcsány nem is elfogadható a többségenek, mert már kapott egy esélyt és leszerepelt: ergó jöjjön a Jobbik.

SnaKadCharmer 2017.11.23. 22:01:29

Atyaisten, mennyi kommenthuszár. Inkább nem mondok véleményt a témáról

vajdasagi 2017.11.23. 22:05:29

@nookedli: A végtelen korrupció miatt is le kell őket váltani. Ebben igazat adok. De van egy ennél sokkal fontosabb ok, hogy miért kell őket leváltani: mert ha nem változik a helyzet az oktatásban, és továbbra is tudatosan igyekszik a kormány minél képzetlenebb és butább embereket csinálni a honfitársainkból, de viszont engedelmes alattvalóknak neveli őket, akkor a mi népünknek vége lesz még ebben az évszázadban. A negyedik ipari forradalom gőzerővel tör előre, mi pedig lemaradunk. Ezt nem lehet megúszni. No: ezért kell őket elsősorban leváltani. Egy elkeseredett kísérletet kell tenni arra, hogy a dolgokat az utolsó utáni pillanatban megváltoztassuk. És én emiatt adok majd esélyt a Jobbiknak: próbálják megmenteni a hazámat. És emellett legyen kevesebb a korrupció és a lopás IS. Amúgy sosem voltam Jobbik szimpatizáns. De most végsőkig a sarokba vagyunk szorítva: nincs más opciónk. OK ez így?

Jakab.gipsz 2017.11.23. 22:06:41

@Sir Galahad:

Mutasd ki kontinuitást a zsidó-keresztény hagyományokban, ha tudsz.

Az a rossz zsidó filozófus a názáreti, pedig nem hozzánk, keresztényekhez, beszélt.

Jakab.gipsz 2017.11.23. 22:08:28

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Egy jobb élet reményében hagyd el a várost, tudod a kutyaszarost.

Ben Franklin 2017.11.23. 22:11:00

@vajdasagi: egyelőre 1 millióval több dolgozik orbán buta képzetlen népéből több pénzért, mint a ballib szakértők okos humanista demokratáiból éhbérért.

vajdasagi 2017.11.23. 22:25:50

@Ben Franklin: Ezt a csatát, a nemzetek versenyét nem "egyelőre" kell nézni, hanem 2100-ig. Én nem szeretném, hogy a dédunokáim amerikaiak, németek, vagy norvégok legyenek. Nem mondom: van ennél rosszabb is: hogy ne is legyenek dédunokáim. De ahogy a dolgok most állnak, és amerre haladnak: el fogunk süllyedni. Ha te most erre azt mondod, hogy "bezzeg a gyurcsány", akkor én arra azt válaszolom, hogy én nem is a gyurcsányt, hanem a Vonát akarom most. Van még észrevételed vagy kérdésed?

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 22:28:02

@Jakab.gipsz: Az összes nick alatt gyenge vagy, hiába hozod bármelyiket. A hazudozást meg hiába nyomod itt, senki nem hiszi el. A tolvaj fideszesnek csak a primkó kádárista prolik és a lopott pénzzel kitömött haverok hisznek. Lopnak az EU-tól, lopnak a magyaroktól. Ezért kell őket leváltani (rács mögé zárni), ha kell, akár a Jobbikkal is. Vona legalább fehér ember.

Ben Franklin 2017.11.23. 22:30:29

@vajdasagi: Sosem fejlődött az ország annyit 1990 óta, mint Orbán 10 éve alatt.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Lehet persze ettől még hogy elsüllyedünk, de mindenki más rosszabb volt.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 22:33:56

@Ben Franklin: Hány óráig hazudsz? Mikor váltanak le, mert dögunalmas troll vagy.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.23. 22:35:11

Ha a fideszbűnözést támogatod, akkor te is lopsz.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.11.23. 22:39:18

@Deep State:
Összehívtad az orvosi konziliumot. A páciens ott fekszik a műtőasztalon. Kissé kilógnak a belei.
- Kétség kívül rendkívül furcsa ez a szemölcs, ami a páciens jobb vállán található. Kissé karfiolos a széle, még veszélyes is lehet - mondta dr. Böőr.
- Ahogy a tátott szájába nézek, a jobb kettes tömésre érett - szólt közbe dr. Fogg.
- Amint az jól látható ulcus patcus a máj vonala alatt duzzadtabb a szokásosnál, egy irrigoszkópiai vizsgálatot javasolnék - vágott közbe dr. Gasztroent.
- ..................
Ekkor hosszú éles sípolás hallatszik és az EKG monitorján a három neonfényű görbe kisimul.
- De, hisz meg se várta a konzilium eredményét ez a szerencsétlen - mondta dr. Böőr és dr Foggba karolva elindultak az ebédlő felé.
Az utolsó leoltotta a villanyt.

vajdasagi 2017.11.23. 22:40:10

@Ben Franklin: Az hogy a gyurcsány rosszabb volt semennyire sem jó érv a Vona ellenében - ezt ugye feléred ésszel? Vagy nem?

Az ország fejlődéséről nekem ne beszélj: folyamatosan utazgatok üzleti ügyekben különböző európai országok között: látom amit látok. Arra mit mondasz, hogy ebben az időszakban minden környező ország gyorsabban fejlődött, mint mi?

Jakab.gipsz 2017.11.23. 22:42:15

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: És?

Tudjuk mit szeretnétek, a teli államkasszát ismét megkaparintani, nos azt leshetitek paraziták vagytok !

vajdasagi 2017.11.23. 22:45:19

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: A hozzászólásiddal rendszerint egyetértek. Azt nem értem, miért ez a Nick-ed? Ez egy igen szép város. Európai, sőt világszinten összehasonlítva is büszkék lehetünk rá. Én pl. egy igen szép és igen jó városnak tartom. Büszke vagyok, hogy itt élhetek, és igyekszem is a magam szerény lehetőségei szerint elősegíteni a városom jobbulását. Nem választanál másik nicket? (Tényleg merő jóindulattal kérdem)

vajdasagi 2017.11.23. 22:46:44

@Jakab.gipsz: Hát aki a fideszesek köréből kifelé nézve odakinn parazitákat lát, azzal azért komoly bajok vannak ott fönn a fejben.

Ben Franklin 2017.11.23. 22:47:40

@vajdasagi: Vona új ember, én annyit mondtam, hogy Orbán volt a legjobb miniszterelnök 1990 óta, nem is kevéssel, ha a reálbéremelkedést nézem.

Semmi többet.

Melyik időszakban? A válság előtt a környező országok sokkal gyorsabban /volt hogy a többszörösével százalékban/ fejlődtek nálunk. Mostanában egy kicsivel, 1 százaléknál kevesebbel, évente.

Ha Orbán lennék, ezt az elmúttnyócévre fognám. Annyiban valós a hátrány, hogy minden környező országnak fele annyi a GDP arányos adóssága.

vajdasagi 2017.11.23. 23:06:25

@Ben Franklin: A legjobb miniszterelnökünk bajnai volt. De hát ezzel egyesek nem fognak egyetérteni. Csakhogy ez mindegy is.

Az mindegy, hogy ha "te orbán lennél", akkor mire fognád a lemaradásunkat. Az a lényeg, hogy leginkább a képzettségünk fog számítani. És sokkal kevésbé a GDP és sokkal kevésbé az államadósság. Egyébként az sem alakul jó, de ez irreleváns az oktatáshoz képest. Aki ezt a rezsimet védi, az vagy hülye, vagy a nemzet kártevője. Punktum.

Ben Franklin 2017.11.23. 23:16:05

@vajdasagi: Bajnai annyira rövid ideig volt miniszterelnök, és annyira nem volt politikai felelőssége, sem mozgástere /az IMF meg amiatt, hogy bármit csinál mindenképp leváltják/ hogy nemigen nevezhető politikusnak. Ő végrehajtotta a szükséges népszerütlen intézkedések és konszolidáció egy részét, amit választott politikus nem tett volna meg, ez volt a dolga.

Az oktatásról lehet reggeltől estig handabandázni, a helyzete objektíven nem értékelhető, ha nem voltál bennfentes benne sok kormányon keresztül. Az ellenzéki sajtó hálás blöffje /volt akkor is amikor Orbán volt ellenzékben/. Egészségügy dettó. Nem mérhető dolog.

2017.11.24. 00:08:40

Magyarországon nincs szélsőjobboldali párt a parlamentben. A Jobbik is balos, szocialista programot nyom, csak nemzeti vonalon. Vele szemben a ballibek intetnacionalista szocialisták, de ez mára már egy jobboldali ideológia lett, semmi köze a baloldalhoz. Ez a kaviárbaloldal, ami Brüsszelben is uralkodik.

Vona nagyon helyesen nyit a balos szavazók felé. Én évek óta mondom, hogy a rendszerkritikus LMP és a rendszerkritikus Jobbik kitűnő koalíciós partnerek lennének.

torró 2017.11.24. 06:25:05

@1ghost:
Nem akartam reagálni, de mondj egy nick nevet ezen kívül! Te 2014 -a vagy itt ezen a néven. Én 2008 -a! Akkor előtte hol voltál milyen néven? Te kis hülye húgyagyú! Miért kéne nekem ugyanaz a véleményemnek lenni, mint neked?
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Neked mindenki egy nicken fut? Annyi eszed van amennyi látszik! Te is gyökér vagy csak nem fogod fel!

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa 2017.11.24. 07:55:12

@vajdasagi: Én is itt élek, de már nem vagyok rá büszke. Folyamatosan földre szegezett szemekkel kell közlekednem, ha nem akarok kutyaszarba lépni vagy csukott szemmel, ha nem akarok görcsölő dögöt látni. Vagy szart markolászó hülyéket...
Minden épület sarka le van húgyozva, az egész város egy folyamatos ugatás...
Ezt tették az állatbarát szerepébe bújt divatmajmok a városommal, a főpolgármester elvtárs meg hagyta...
Kutyások és bringások nélkül ez tényleg egy élhető város lenne. De hagyjuk, mert ez nem a poszt témája.

2017.11.24. 09:09:07

@Ben Franklin: az adatok mást bizonyítanak.
2005 és 2006 jóval magasabb reáljövedelmi adatokat mutat, mint bármelyik Orbán év....
Tudod éryelmezni is a bázis és a láncviszonyszámokat?

vajdasagi 2017.11.24. 09:27:52

@Ben Franklin: Lehet, hogy Te nem mérheted az oktatást, de én emberekkel/szakértőkkel dolgozom itthon is, meg külföldön is. Immár szűk 25 éve. És nagyon is képes vagyok a képzettségüket értékelni. LEMARADUNK. Sajnos. És mostanában egyre inkább.

A szocik is nagy kártevők voltak sok minden téren, de azért volt egy olyan mottó, hogy: "értékünk az ember". Most ilyen nem hallasz ám, hanem "emberi erőforrást". Most nem az "oktatás" van a központban, hanem a "nevelés". Meg a testnevelés, hogy ne mondjam:foci. Vannak és mindig is lesznek kívételek, de a fiatalok nagy többsége nem lesz majd versenyképes a nemzetközi munkaerőpiacon és emiatt Neked meg nekem nem lesz majd nyugdíjunk. Egyébként: Neked rémik még valami az a némber által megvédett magánnyugdíjakról?

vajdasagi 2017.11.24. 09:32:28

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Kösz a választ. Én sem rajongok a városokban tartott kutyáktól (falun ez egészen más, ott nagyon is értelmese és hasznos). Tehát valamelyest engem is zavarnak az itteni kutyák. De az "élni és élni hagyni" elv szellemében elviselem. A bringák még inkább ilyenek. Zavarnak, de sokkal több hasznot és örömet okoznak ezek sok-sok polgártársamnak, mint amennyire engem avarnak, tehát ezt még inkább elviselem. De még e kettő dolgot figyelembe véve is egy világszinten nagyon jó városról beszélünk. De ez tényleg nem a témához tartozik. Sorry. Csupán meglepően kizárólagos vagy ebben. No mindegy is. legyen szép napod :-)

Mr. Waszabi 2017.11.24. 11:35:18

@Ben Franklin: hát, a kormányzati propagandát én is ismerem erről a témáról, csak éppen sántít. Egyik lába hiányzik. Arról nem regél, hogy 2010 óta a forint gyengítés mellett lassacskán 2x annyit kell dolgozni a másfélszeresre emelkedett pénzért a legtöbb szektorban és munkakörben. Államiakban is. És még jó, ha csak ennyivel többet. Ezt minden ember érzi a bőrén, és ez az ami számít a szavazónál, nem a kormányzati propaganda. Nem véletlenül érzik alul fizetettnek - hiszen azok is.
Nagy kópék ezek ott a fideszben, csak éppen a hazugság mindig kiderül.
Nem véletlenül gyorsult fel az elvándorlás sem az elmúlt években. Tök mindegy, mit szajkóz az állami média, az emberek a megélhetésükre hallgatnak, az a vezérelvük. Szóval, lehet, hogy még egy darabig működhet a bullshit, de örökké nem. A tanárok, tisztviselők, egészségügyiek, a piaci szektorokban dolgozók mind többet szpnak ma, alig több pénzért, mint korábban.